e uzlet logo
E-Marketing TM/Műszerfal
SEO 2016 - Hogyan követhetjük a vásárlások adatait a Google Analitikában?

Tudjuk követni? Igen, bár időnként vannak vele nehézségeink. A nehézségek többnyire a gyors program változásokból adódnak.  Ez az útmutató a szakmának, a webmesterének szól:

https://support.google.com/analytics/answer/6014841?hl=en

M
i a követés célja? Elvben a vásárlások számát és vásárlási értéket is követni tudjuk, az adatokat pedig az Google Analitikában a Konverziók menüpont alatt olvashatjuk.
Ha jól működnek a követőkódok, akkor pontosan megegyeznek a webshop eladási adataival. Ha ott 1,2 millió a havi forgalom, akkor az Analitika is ugyanazt mutatja. Mivel ad mégis több adatot, mint a webshop statisztikája? Termék teljesítménye, értékesítési teljesítmény, tranzakciók, vásárlásig eltelt napok száma... Egy kis webshopnak is izgalmas lehet. Megtudhatja belőle, hogy a termék hirdetései mennyire  találkoznak a valódi vásárlásokkal. 


Mást "mond" a WordPress vagy más elismert program rendszer??
Vannak akik - ellenőrzés nélkül készpénznek veszik, amit egyes Joomla vagy Wordpress  programok mondanak. Amikor mantraként ismételve ragaszkodnak hozzá mindig ott van a kérdésem: 

Figyelembe veszik-e, hogy mikor, hogyan változott a Google Analytics és E-Commerce követés?
Ha a Google már nem követi vagy másképp követi a weblapra érkező forgalmat, akkor miért is dolgoznánk vele feleslegesen? Jogosnak tűnik viszont egy másik kérdés is: ha már nem aktuális a követési megoldás, akkor miért van még ott az említett programokban?  Hát igen,  .... Biztosan erre is van magyarázat.

Miszerint dönthetünk?
A Google riportok változásai számomra felülírják a változást bármi okból nem követő webprogramokat.  A korábban megbízható útmutatókat se használhatom - ha nem aktualizálták.  Hol kellene különösen mérlegelni?

a követőkódok módosításában,
a követőkódok beágyazása a weblap kódjaiba
egyes SEO eszközök, mint a kulcsszavak további használatának korlátozása vagy mellőzése. Mire gondolok? A meta tag kitöltése egy cikkben mellőzhető a cikk tartalmában viszont a kulcsszavak legyenek a helyükön: számban, elhelyezkedésben, <H1> <H2> ... súlypontozással.
az útmutatók módosításának időpontja is meghatározó 

Még egyet tennék hozzá a pontosság kedvéért: Minden tiszteletem a széles körben elismert programoké és a naprakész szakembereké. Minden igyekezetük ellenére is lehetnek elavult leírások, "ott felejtett" SEO elemek, megtévesztő fordítások. Ha valami zavart bizonytalanságot látok, akkor az utolsó szó mindig azé lesz akinek a szava a legnagyobb súlyú,...és ez mindig a Google.

Nem világos?... több tájékoztatás kellene?

Érdekelne, hogy...

Töltse ki a lenti mezőket és hamarosan keresni fogjuk.

Required *

 


E-Bridges eMarketing ™ 2003-óta! E-üzlet magyar és nemzetközi piacokon 
E-kereskedelem, webfejlesztés, működtetés, tanácsadás, képzés, SEO keresőoptimalizálás, Facebook hirdetés,  Google  Adwords hirdetések, integrált marketing kapmányok

skype:eurobridge | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +3620 359 0185