e uzlet logo
E-Marketing TM/Műszerfal/Vevőkövetés kódokkal

 

Pontosan honnan jönnek a bevételszerző kattintások?  Amit az e-üzlet és a gazdaságosság kíván, ahhoz fejlesztünk!

growth hacker2s 

 

Mi rendszeresen használjuk a haladó Analytics követőkódokat...

 Számtalan forrásból kattinthatnak a webáruházba. Érkezhetnek hirdetési kampányokból, a keresőkből, a Facebookról vagy az árösszehasonlító oldalakról.

 

Az Analytics, az UTM paraméterezés nélkül csupán azt méri, hogy hányan kattintottak az adott érkezési oldalra. Ha egyedileg is paraméterezzük, azt is méri, hogy honnan kattintottak oda: a partner blog oldalakról érkezett a vevő vagy az e-mail listáról, a közösségi csatornákról...? Pontosan melyik hirdetési szövegről, melyik bannerről, melyik célközönségre célzott hirdetésből érkezett a vevő...?

 

 

Ha az Analytics egyedi követő url-jeivel is használja, megtudhatja, hogy pontosan melyik  forrásból érkezenek a bevételszerző kattintások!

 

Ezzel a Google Analytics URL-készítő segédlettel könnyű megcímkézni URL egyéni kampányváltozóit. Például külön-külön megcímkézhet minden egyes un. egyedi URL-t, amit a posztnál vagy megosztásnál használ a Facebook-on.

 

 

 

A paraméterek legyenek rövidek, ne használjunk ékezeteket, speciális karaktereket, sőt még space-t sem, csak az angol ABC kisbetűit! (kötőjel lehet)

 

1. lépés: Írja be annak az oldalnak az URL-jét, ahova érkeznek a kattintók!

Cél URL:
(kötelezõ)

(pl.: http://www.egy-webaruhaz.hu/akcio, http://www.viszontelado-partner.hu/sajattermekeink)

 

2. lépés: Adja meg az alábbi paramétereket! ...ahonnan érkeznek a kattintók!

Kampány forrás:
(kötelező)

(a link itt lesz elhelyezve, pl.:argep.hu/sajat-termek-megoszto-oldal, hirlevel, http://www.viszontelado-partner.hu/sajattermekeink)
Kampánymédia:
(kötelező)

(pl.: banner, edm, textlink)
Kampánykulcsszó:
(opcionális)

(a megjelenéshez tartozó kulcsszó, CPC hirdetés esetén)
Kampánytartalom:
(opcionális)

(szabadon használható paraméter, pl.: banner1, 20110517)
Kampány neve:
(kötelező)

(kampány elnevezése, megjelenéseink csoportosítása)
 

 

 

3. lépés: Hozd létre 1 kattintással a paraméterezett URL-edet!A kapott URL-t adja meg fogadóoldalként az adott reklámmegjelenéshez! Hírlevél kiküldésnél is használható a paraméterezett link! Ha közvetlenül pl. OutLook-ból küldi közvetlenül, akkor a levél szövegébe illessze be a linket...

Ne felejtse el előbb tesztelni, hogy működik-e! (Ugyanannak az oldalnak kell bejönni, amit az 1. lépésben megadunk!)

A különböző paraméterezett linkjeinkről jövő kattintások statisztikáját a Google Analytics / Ügyfélszerzés / Kampányok jelentésében találhatjuk meg!

 

Hasznos volt az útmutatás, ám jobb szeretné profikra bízni?  Hívjon vagy írjon egy üzenetet!E-Bridges eMarketing ™ 2003-óta! E-üzlet magyar és nemzetközi piacokon 
E-kereskedelem, webfejlesztés, működtetés, tanácsadás, képzés, SEO keresőoptimalizálás, Facebook hirdetés,  Google  Adwords hirdetések, integrált marketing kapmányok

skype:eurobridge | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +3620 359 0185