e uzlet logo
E-Marketing TM/Szolgáltatások/Hogy induljon új termékkel?

 

Új termékkel jelentkezik a piacon?

A marketing eddig erről szólt: legyen egy termék vagy szolgáltatás, amit a fogyasztó valóban akar, és legyenek meggyőző reklámok arról, hogy ezek a termékek értékesek. A gazdasági cél pedig ez volt: elérni, hogy a termékek könnyen és olcsón értékesíthetők legyenek a piacon. A kettő között gyakran ellentmondás feszült.

 


Mi a másik utat járjuk! Először nem pénzt tolunk bele, hanem tudást - akkor is, ha van pénz!

Elvetjük a klasszikus marketing játékszabályait, és helyette azt kutatjuk, ami a mai fogyasztókat jobban érdekli. Ezeket használjuk: A/B tesztek, vevőkövetés követőkódokkal, mérés és értékelés.... Megtudjuk, hogy a fogyasztói közösség mit díjaz az adott országban az adott fogyasztói környezetben! Sok apró a közösség és a szájreklám erejét kihasználó dolgot egy rendszerben használunk a tesztekre és a hatékonyság mérésekre támaszkodva. 

 

A növekedési hacker a felhasználókra koncentrál és a növekedést előbb a közösségi piactérben éri el.

 


Mi ezt a menetrendet használjuk évek óta:

mobilra is optimalizált webáruház,  Facebook,  Adwords,  e-mail,  blog,  árösszehasonlító oldalak és a SEO, éves kampánytervben összehangolva, negyedéves költségtervvel és kidolgozott 6-8 hetes tematikus kampánytervvel. 

Azért használunk előbb alacsony költségvetésű alternatívákat, mert a profi üzletépítés ezt diktálja!

Az érett cégek számára a hagyományos TV, magazin és a köztéri plakátok, szakmai vásárok, kiállítások is  bevethető eszközök, - mert már van miből megfizetni. Mégis ugyanúgy használják a közösségi piacteret, amikor új terméket vagy szolgáltatást indítanak.

A kezdő cégek is támaszkodnak a klasszikus marketingre - a növekedés következő fázisában - , ám a menetrendet betartják: előbb Adwords, Facebook hirdetés, ...A/B tesztek, mérés, ahogy fent leírtam. Csupán azután jönnek a milliós hirdetések és a drága PR.

 

 

Aligha igaz, hogy a termékbevezetéshez minden platformon egyszerre ott kell lenni.

Számtalan hírlevél szoftver hever kihasználatlanul, temérdek elhagyott blog és üres fórum van, mert a vevők máshol és máshogy jobban megközelíthetők.  Mérjük fel előbb, hogy az adott termékre érdemes-e blogokban rendszeresen ott lenni, vagy kifizetődőbb ugyanazt az erőt a Facebookra koncentrálni....

 

Hogy kerüljük el azt a hibát, hogy mindennel "bepróbálkozunk"?

 

Kezdjük egyszerűen!

  • Van mobilbarát webáruház? Megfelel a profi üzletépítésnek?
  • Össze van kötve a számlázó programmal, a bankkártyás fizetéssel, és a csomagküldő szoftverrel?
  • Ki teszi működőképessé az API követőkódokat a forráskódokban?
  • Vannak megbízható mérési adatokra épülő előzetes forgalmi becslések?
  • Ki az elsődleges vásárló? Hogyan közelíthető meg?
  • Mire fókuszáljunk? Egyéni vásárló vagy céges vásárló?...Mindkettő?
  • Kié legyen a piac? Viszonteladók, a saját konkurencia felépítés veszélye nélkül...

 

Folytassuk...?

Érdekelne, hogy...

Töltse ki a lenti mezőket és hamarosan keresni fogjuk.

Required *

 


E-Bridges eMarketing ™ 2003-óta! E-üzlet magyar és nemzetközi piacokon 
E-kereskedelem, webfejlesztés, működtetés, tanácsadás, képzés, SEO keresőoptimalizálás, Facebook hirdetés,  Google  Adwords hirdetések, integrált marketing kapmányok

skype:eurobridge | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +3620 359 0185