This website is using cookies
×
Shop Menu

Kezdjük egyszerűen...

Forgalomnövelő e-kereskedelmi rendszerek gyártóknak, nagykereskedőknek viszonteladó hálózati partnerek számára

Multy store multy vendor egy központoi adatbázisból több önálló webáruház működtethető

[powr-price-table id="e0caccf2_1474546906279"]

Mielőtt parner halózat építéshez szoftvert és webáruház rendszert választ beszéljünk két problémakörről!

A viszonteladókkal általában két gond lehet

1. Nem vagy nem eléggé marketingelnek, vagy nem úgy ahogy elvárnánk 
2. Alámennek a mi fogyasztói árainknak, és éppen velünk szemben generálnak árversenyt

Amikor a jobb áruterítés miatt szeretnénk minél több viszonteladó partnert bevonni, akkor tudatában vagyunk annak is, hogy a partner képességeitől és a hajlandóságától is függ majd a termékeink népszerűsítése. Ha a hagyományos értelemben vett viszonteladókra bízzuk az árunkat, akkor lemondunk a népszerűsítés közvetlen befolyásolásáról is a környezetükben.  
A kis boltok a vevők közvetlen meggyőzését vállalják fel. A nagykereskedők a partnerhálózatukat, a raktározási és szállítási kapacitásukat adják. Legfeljebb saját magazinjaikban és saját webáruházukban hirdetik a termékeinket, aminek külön megkérik az árát. 

Ha mi nem tartjuk kézben a teljes marketinget, az a cég egész értékesítési eredményére nézve is veszélyes lehet.

Ezért a viszonteladók bevonása előtt, előbb két kérdésre keresünk válaszokat:

Hogyan tartsuk ellenőrzésünk alatt a marketinget?

A marketinget támogathatják központi reklámokkal és marketing anyagokkal, amit a partnerek el is várnak! Érett terméknek, befutott vállalkozásnak már van is miből... Induló cégek az első két évben a saját webáruházuk és a közvetlen értékesítésük támogatására hirdessenek az interneten. Ha hagyományos magazin hirdetéseket és termékbemutatókat is egyből tudnak finanszírozni az jó, feltéve ha tisztában vannak azzal, tisztelet a nagyon ritka kivételnek, hogy csupán a második év után várhatnak komoly forgalom növekedést. 

 

Hogyan teremtsünk olyan helyzetet, hogy ne nyomják le a saját árainkat a  saját viszonteladóink?

 

Vannak szoftverek, amik jó üzleti gyakorlattal társítva kezelhetővé tehetik mindkét problémakört.

A partnerek ellenőrzése és a viszonteladói értékesítés szabályozása webáruházon keresztül

 

Ezt részben megoldhatjuk a szoftverekkel, ám a szoftver választás újabb megoldandó problémához vezet: sokan a szoftver használati értékeire fókuszálnak, és csupán utólag ismerik fel az üzleti hiányosságait.

A szoftver üzleti értéke legyen az első a választási szempontok között!

 

A viszonteladói hálózatot szabályozására megoldás lehet a partnerbolt rendszer, és a White label rendszer. 

Előnyök:
A partnerboltok rendszerével saját webáruházat adhatok a partner mikrovállalkozóknak,  magam töltöm fel egy központi adatbázisba a termékeket, magam állítom be, hogy melyik partner webáruházban milyen áron értékesíthető a termék.  

Hátrányok:
A hirdetéseket is gyakorlatilag magam fizetem, mert az alacsony jutalék vagy a kis volumenű forgalom miatt a partnereknek legfeljebb a személyes értékesítés fér bele...
Tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a magyar piac méretei miatt, komoly forgalom növekedéssel arányos jutalékot alig érhet el a partner. Ezért nem is várhatjuk, hogy többet tegyen a népszerűsítésért. Kivételek elsősorban a gyártó cégektől közvetlenül beszerző értékesítők között vannak. Egyes nagykereskedők is a kivételek közé tartoznak, főleg az alkatrész és élelmiszer és műszaki cikkek kereskedelme terén. 

A partnerwebáruház nehezen köthető össze a partnerek saját webáruházával, ha van nekik. Ha ez lesz az egyetlen webáruház, aminek a fenntartására és működtetésére valami díjat fizetnek, a technikai fenntartás mellett a tartalom fejlesztés költségeit is a a központ fizeti. Tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a magyar piac méretei miatt, az alacsony forgalmi eredményekből ez aligha fedezhető nyereségesen.

A partnerboltok webáruházi rendszere nem is mindig valódi partnerség. Vannak akik maguknak csinálnak álpartnereket azonos termékcsoportra. (Ebben is lehet üzleti logika, ...) 

Összegezve:
A partnerbolt rendszerben van egy központi adatbázis, ami a készletmozgást, a számlázást és a szállítást is kezeli. Ha egy központi adatbázisból, több tízezer egymással egy webáruházon belül alig társítható termékcsoportot értékesít, ez egy jó megoldás lehet. 

Üzleti értéke:
A vele járó milliós kiadás induló vállalkozásoknak kockázatos. (Még akkor is annyi, ha a kezdő szoftver költségek jóval alacsonyabbak) Érett cégeknek előnyös és a fejlődés következő fokán szükséges is lehet. 

 

A White label rendszer 

A  kettőben sok az azonosság, és van egy jelentős eltérés!

A partnernek saját webáruháza van. A White label csak az adatokat adja át a partnernek, úgy hogy a vásárlók az gondolják, hogy végig a partner oldalán vannak: ott kezdik el a vásárlást és ott is fejezik be.  A számlázás és a szállítást is a partner webáruházból történik.

Előnyök:
Kézben tarjuk az ellenőrzést, nem nyomhatják le a saját árainkat a saját viszonteladóink. Azt megszabhatjuk, hogy hol milyen hangsúlyos helyen mutassák meg a mi termékeinket. A rendszer beágyazza az adatokat és a háttérben fut le.  A partner webáruház kevésbé színvonalas megjelenése és gyengébb marketingje nem ronthatja a mi márkánkat.

Hátrányai:
A partner hirdetéseit, és a mások termékeivel való összehasonlítást az oldalukon közvetlenül nem befolyásolhatjuk. A partner webáruház programjának technikai karbantarása és marketing tartalom minőségére alig van hatásunk. A white label rendszer beágyazása a partner site-okba gyakran ütközik technikai akadályokba és olykor a webmesterek együttműködése is problémás lehet. A mi programunk már 3 éve mobil barát a partner még el se kezdett gondolkodni a váltáson(anyagi kérdés)

Összegezve:
A White label rendszer hatékony az árak ellenőrzés alatt tartásában. A gyakorlat azt mutatja, hogy üzleti megfontolások miatt könnyebb egy White label rendszer partnerének lenni, mint saját white label rendszert integrálni a partnerek webáruház programjába. A várható bevételek mértéke miatt a partnereknek gyakran nem éri meg a szoftverek összehangolása.

Az üzleti hasznosság oldaláról közelítve mi a legjobb szofveres megoldás?

Induló webáruháznak    Már van webáruházam, bővíteni szeretném

Amit minden webáruházba beépítünk a partner oldalak üzleti ellenőrzésére, az a külső partner oldalakról érkező vásárlások és érdeklődők mozgásának mélykövetése:

Affiliate követő kód      és egy kis morgás, a partner kérdés visszás jelenségeiről: Partner marketing vagy ami(t) (t)akartok!

Az igazi kihívások láthatatlanok

 

"Az eredményt gyorsan várjuk, a mögötte levő hosszú és kihívásokkal teli utat nem szeretjük..." pedig ott van a nagy pénz!

Gondoskodunk arról, hogy webüzlete ne csak a webáruház csiszolgatására koncentráljon, hanem hazai és akár nemzetközi viszonylatban is - igaz, sok munkával -, ám komoly bevételtermelő legyen. Ehhez teljeskörű üzleti tanácsadó és online marketing szolgáltatásunk nyújt segítséget. 

Teremtsünk olyan online élményt ami egyre több vevőt aktivál!

 

"A webáruház fejlesztés közben hamar rájöttem hogy, amikor magas elvárásokról van szó,  már régen túlléptük az én korábbi igényeimet..."

A webáruház fejlesztés csupán a töredéke az e-üzletépítés valódi folyamatának!

Aki már egyszer velünk dolgozott egészen addig, amíg a teljes webes értékesítést felépítettük,  - az már nem elégszik meg kevesebbel, mint amit mi adunk, és ami rendszerint több, mint amit leírunk itt a weboldalon!

Egyszerűen kezdtük, most itt tartunk

Rólunk

2003 óta a hazai és a nemzetközi e-kereskedelemben Először Online marketing, majd webfejlesztés és webáruház működtetés, nemzetközi üzletépítés e-kereskedelemmel

ASZF

Az E-Bridges  nem egy szokványos infokommunikációs cég, ha csupán magyar viszonylatban keresünk hasonlót. Elismert és megszokott formáció a nemzetközi e-üzletben. Mi a legkorábbiak között vagyunk nemzetközi összehasonlításban is. Ez határozza meg Általános Szolgáltatási Feltételeinket is:

Kapcsolat

"Akik feladják sose nyernek, a nyertesek sose adják fel!"

Központi honlap: e-bridges.eu

Kapcsolat:

E-Mail:

Mobil: 20 359 0185 (Írjon egy SMS-t és visszahívjuk!)

Impresszum

Videó csatorna

Sok mindent talál az e-üzletről a Youtube csatornánkon

Follow Us

VIDEÓK  

Save 30

1 órás extra konzultáció e-üzlet nyitás előtt 5500 Ft

Tudj meg többet az indulásról

AKCIÓK