This website is using cookies
×

E-üzletben profik

Notice: Undefined index: subTotal in /home/emarket/public_html/administrator/components/com_virtuemart/helpers/calculationh.php on line 886
 x 

0
Shop Menu

Kezdjük egyszerűen...

Forgalomnövelő e-kereskedelmi rendszerek gyártóknak, nagykereskedőknek viszonteladó hálózati partnerek számára

Multy store multy vendor egy központoi adatbázisból több önálló webáruház működtethető

[powr-price-table id="e0caccf2_1474546906279"]

Mielőtt parner halózat építéshez szoftvert és webáruház rendszert választ beszéljünk két problémakörről!

A viszonteladókkal általában két gond lehet

1. Nem vagy nem eléggé marketingelnek, vagy nem úgy ahogy elvárnánk 
2. Alámennek a mi fogyasztói árainknak, és éppen velünk szemben generálnak árversenyt

Amikor a jobb áruterítés miatt szeretnénk minél több viszonteladó partnert bevonni, akkor tudatában vagyunk annak is, hogy a partner képességeitől és a hajlandóságától is függ majd a termékeink népszerűsítése. Ha a hagyományos értelemben vett viszonteladókra bízzuk az árunkat, akkor lemondunk a népszerűsítés közvetlen befolyásolásáról is a környezetükben.  
A kis boltok a vevők közvetlen meggyőzését vállalják fel. A nagykereskedők a partnerhálózatukat, a raktározási és szállítási kapacitásukat adják. Legfeljebb saját magazinjaikban és saját webáruházukban hirdetik a termékeinket, aminek külön megkérik az árát. 

Ha mi nem tartjuk kézben a teljes marketinget, az a cég egész értékesítési eredményére nézve is veszélyes lehet.

Ezért a viszonteladók bevonása előtt, előbb két kérdésre keresünk válaszokat:

Hogyan tartsuk ellenőrzésünk alatt a marketinget?

A marketinget támogathatják központi reklámokkal és marketing anyagokkal, amit a partnerek el is várnak! Érett terméknek, befutott vállalkozásnak már van is miből... Induló cégek az első két évben a saját webáruházuk és a közvetlen értékesítésük támogatására hirdessenek az interneten. Ha hagyományos magazin hirdetéseket és termékbemutatókat is egyből tudnak finanszírozni az jó, feltéve ha tisztában vannak azzal, tisztelet a nagyon ritka kivételnek, hogy csupán a második év után várhatnak komoly forgalom növekedést. 

 

Hogyan teremtsünk olyan helyzetet, hogy ne nyomják le a saját árainkat a  saját viszonteladóink?

 

Vannak szoftverek, amik jó üzleti gyakorlattal társítva kezelhetővé tehetik mindkét problémakört.

A partnerek ellenőrzése és a viszonteladói értékesítés szabályozása webáruházon keresztül

 

Ezt részben megoldhatjuk a szoftverekkel, ám a szoftver választás újabb megoldandó problémához vezet: sokan a szoftver használati értékeire fókuszálnak, és csupán utólag ismerik fel az üzleti hiányosságait.

A szoftver üzleti értéke legyen az első a választási szempontok között!

 

A viszonteladói hálózatot szabályozására megoldás lehet a partnerbolt rendszer, és a White label rendszer. 

Előnyök:
A partnerboltok rendszerével saját webáruházat adhatok a partner mikrovállalkozóknak,  magam töltöm fel egy központi adatbázisba a termékeket, magam állítom be, hogy melyik partner webáruházban milyen áron értékesíthető a termék.  

Hátrányok:
A hirdetéseket is gyakorlatilag magam fizetem, mert az alacsony jutalék vagy a kis volumenű forgalom miatt a partnereknek legfeljebb a személyes értékesítés fér bele...
Tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a magyar piac méretei miatt, komoly forgalom növekedéssel arányos jutalékot alig érhet el a partner. Ezért nem is várhatjuk, hogy többet tegyen a népszerűsítésért. Kivételek elsősorban a gyártó cégektől közvetlenül beszerző értékesítők között vannak. Egyes nagykereskedők is a kivételek közé tartoznak, főleg az alkatrész és élelmiszer és műszaki cikkek kereskedelme terén. 

A partnerwebáruház nehezen köthető össze a partnerek saját webáruházával, ha van nekik. Ha ez lesz az egyetlen webáruház, aminek a fenntartására és működtetésére valami díjat fizetnek, a technikai fenntartás mellett a tartalom fejlesztés költségeit is a a központ fizeti. Tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a magyar piac méretei miatt, az alacsony forgalmi eredményekből ez aligha fedezhető nyereségesen.

A partnerboltok webáruházi rendszere nem is mindig valódi partnerség. Vannak akik maguknak csinálnak álpartnereket azonos termékcsoportra. (Ebben is lehet üzleti logika, ...) 

Összegezve:
A partnerbolt rendszerben van egy központi adatbázis, ami a készletmozgást, a számlázást és a szállítást is kezeli. Ha egy központi adatbázisból, több tízezer egymással egy webáruházon belül alig társítható termékcsoportot értékesít, ez egy jó megoldás lehet. 

Üzleti értéke:
A vele járó milliós kiadás induló vállalkozásoknak kockázatos. (Még akkor is annyi, ha a kezdő szoftver költségek jóval alacsonyabbak) Érett cégeknek előnyös és a fejlődés következő fokán szükséges is lehet. 

 

A White label rendszer 

A  kettőben sok az azonosság, és van egy jelentős eltérés!

A partnernek saját webáruháza van. A White label csak az adatokat adja át a partnernek, úgy hogy a vásárlók az gondolják, hogy végig a partner oldalán vannak: ott kezdik el a vásárlást és ott is fejezik be.  A számlázás és a szállítást is a partner webáruházból történik.

Előnyök:
Kézben tarjuk az ellenőrzést, nem nyomhatják le a saját árainkat a saját viszonteladóink. Azt megszabhatjuk, hogy hol milyen hangsúlyos helyen mutassák meg a mi termékeinket. A rendszer beágyazza az adatokat és a háttérben fut le.  A partner webáruház kevésbé színvonalas megjelenése és gyengébb marketingje nem ronthatja a mi márkánkat.

Hátrányai:
A partner hirdetéseit, és a mások termékeivel való összehasonlítást az oldalukon közvetlenül nem befolyásolhatjuk. A partner webáruház programjának technikai karbantarása és marketing tartalom minőségére alig van hatásunk. A white label rendszer beágyazása a partner site-okba gyakran ütközik technikai akadályokba és olykor a webmesterek együttműködése is problémás lehet. A mi programunk már 3 éve mobil barát a partner még el se kezdett gondolkodni a váltáson(anyagi kérdés)

Összegezve:
A White label rendszer hatékony az árak ellenőrzés alatt tartásában. A gyakorlat azt mutatja, hogy üzleti megfontolások miatt könnyebb egy White label rendszer partnerének lenni, mint saját white label rendszert integrálni a partnerek webáruház programjába. A várható bevételek mértéke miatt a partnereknek gyakran nem éri meg a szoftverek összehangolása.

Az üzleti hasznosság oldaláról közelítve mi a legjobb szofveres megoldás?

Induló webáruháznak    Már van webáruházam, bővíteni szeretném

Amit minden webáruházba beépítünk a partner oldalak üzleti ellenőrzésére, az a külső partner oldalakról érkező vásárlások és érdeklődők mozgásának mélykövetése:

Affiliate követő kód      és egy kis morgás, a partner kérdés visszás jelenségeiről: Partner marketing vagy ami(t) (t)akartok!

Milyen termékeket kíván a nemzetközi piacra vinni?

Azonnal használható fullos e-kereskedelmi rendszert adunk a webáruházhoz. Kipróbált, szakmailag átgondolt, arányos üzleti megoldások együttesét.

Az általános útmutatók helyett azt a személyes szakértői támogatást és oktatást építettük az árakba, amivel százmilliós forgalmakat értek már el a klienseink.

 [powr-button id="654af20e_1484506042"]

Egyszerűen kezdtük, most itt tartunk

Rólunk

2003 óta a hazai és a nemzetközi e-kereskedelemben Először Online marketing, majd webfejlesztés és webáruház működtetés, nemzetközi üzletépítés e-kereskedelemmel

ASZF

Az E-Bridges  nem egy szokványos infokommunikációs cég, ha csupán magyar viszonylatban keresünk hasonlót. Elismert és megszokott formáció a nemzetközi e-üzletben. Mi a legkorábbiak között vagyunk nemzetközi összehasonlításban is. Ez határozza meg Általános Szolgáltatási Feltételeinket is:

Kapcsolat

"Akik feladják sose nyernek, a nyertesek sose adják fel!"

Központi honlap: e-bridges.eu

Kapcsolat:

E-Mail:

Mobil: 20 359 0185 (Írjon egy SMS-t és visszahívjuk!)

Impresszum

Videó csatorna

Sok mindent talál az e-üzletről a Youtube csatornánkon

Follow Us

VIDEÓK  

Save 30

1 órás extra előkonzultáció e-üzlet nyitás előtt 5500 Ft

Tudja meg, mit gondol a szakértő!

AKCIÓ!